> HR ondersteuning nodig? Boldbrink helpt je verder! > Menu

HR ondersteuning

Hoe meer medewerkers je in dienst hebt, des te minder zin het heeft om als ondernemer zelf de HR ondersteuning te blijven doen. Doordat je zelf niet meer in de avonduurtjes nog arbeidsovereenkomsten aan het opstellen bent of alle reacties op vacatures hoeft door te nemen, houd je tijd over. Tijd om je bezig te houden met het vormen van een duidelijke visie. 

Als HR ondersteuning er ‘een beetje bij’ wordt gedaan 

Als je een bedrijf hebt van circa 25-35 medewerkers, dan is er meestal nog niemand in dienst voor HR ondersteuning. Vaak doe je de personeelszaken als ondernemer nog zelf, de financiële manager doet het er even bij of een administratief medewerker. Alleen heeft personeelszaken dan niet de volledige focus. Daardoor ben je onvolledig op de hoogte van o.a. regelgeving, juridische zaken en de arbeidsmarkt. Naast dat dit het risico op (kostbare) fouten verhoogd, kost het vaak ook onnodig veel tijd om iets uit te zoeken. Dat maakt dat je alleen maar reactief en op korte termijn bezig bent.

Inschakelen externe partij voor personeelszaken

Juist als je wilt groeien met je bedrijf, is het noodzakelijk om goed in kaart te hebben welke mensen met welke competenties je wanneer aan boord moet hebben. Door het inschakelen van een externe partij die zich volledig bezighoudt met personeelszaken voor het MKB, ben je er zeker van dat je personeelskwesties professioneel worden opgepakt. Staat wel zo netjes richting je medewerkers. Daarnaast kun je als ondernemer zelf volledig focussen op je visie en het realiseren van de strategie.

HR ondersteuning voor toegevoegde waarde
HR ondersteuning biedt toegevoegde waarde voor jouw personeel

Meer tijd voor betrokken houden van je medewerkers

Daarnaast blijft er meer tijd over om te focussen op de betrokkenheid van je medewerkers. Want ook dat heeft aandacht nodig. Zeker als je bedrijf groeit en er komen steeds meer medewerkers bij, dan moet je veel tijd besteden aan het betrokken houden van nieuwe én huidige medewerkers. 

Als een medewerker er vanaf het begin af aan bij is, dan mag ie vaak heel veel dingen doen. Zodra er andere medewerkers bij komen en het werk wordt meer verdeeld, dan loop je het risico dat die medewerker:

  • niet mee kan komen in de groei
  • negatief wordt, omdat werk wordt ‘afgepakt’
  • vertrekt, omdat een ander bedrijf veel professioneler is

Om dit soort zaken goed te managen, is het zaak dat je hier als ondernemer aandacht aan besteed.

Om nieuwe medewerkers snel mee te laten draaien in het werk, is het cruciaal dat de inwerkperiode goed wordt benut. Neem als ondernemer zelf ook een uur de tijd om een nieuwe medewerker meer te vertellen over het bedrijf, waar je naartoe wilt en wat je van je medewerkers verwacht. Vind je het lastig wat je moet vertellen? Ik heb een inwerkschema opgesteld met belangrijke punten op organisatieniveau, afdelingsniveau en functieniveau. Heb je hier interesse in? Neem dan gerust contact met mij op.

Contact opnemen

Wil jij HR ondersteuning uitbesteden?

Ik geloof dat MKB bedrijven de motor zijn van de economie en help graag ondernemers met ondernemen. Wil jij groeien? Dan moet jouw bedrijf daarop zijn voorbereid zijn. Dit betekent dat je HR processen en systemen nodig hebt die deze groei faciliteren en versterken. Daarmee help ik ondernemers in de maakindustrie, maritieme industrie en IT bedrijven. Het is hierbij vooral belangrijk dat jouw bedrijf en medewerkers er beter van worden. Pragmatische oplossingen en concreet advies, dat is waar ik voor sta. Personeelszaken voor een vaste prijs per maand of op basis van een strippenkaart.Benieuwd of het wat voor je is? Plan hier een gratis strategiegesprek in. Dat zal je sowieso al nieuwe inzichten opleveren. Beloofd.

Vrijblijvend strategiegesprek plannen