> Een HR service inschakalen: wat zijn de voordelen in 2021? > Menu

Wat HR Service voor een ondernemer allemaal doet

Bedrijven schakelen steeds vaker een HR Service in voor alles rondom hun personeelszaken. Het is een ideale oplossing voor het opvangen van piekdrukte, bij verlof van een vaste HR medewerker of wanneer het bedrijf nog niet de omvang heeft om zelf een HR medewerker in dienst te nemen. Als directie van een bedrijf blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor de formele besluiten die je over het personeel neemt, zoals ontslag, vergoedingen etc. De verantwoordelijkheid van een personeelsadviseur is ondersteuning van het personeelsbeleid en aandragen van adviezen en initiatieven. 

Inschakelen van een HR Service voor specifieke situaties 

Van een HR Service kun je als ondernemer gebruikmaken bij specifieke situaties. Als je een groeiend bedrijf hebt, dan zal het personeelsbeleid steeds moeten blijven aansluiten bij de koers van je organisatie. Een wijziging in je strategie heeft gevolgen voor de personeelssamenstelling, het beloningsbeleid, uitbesteden etc. Met een effectief personeelsbeleid ondersteun je de strategie en dit vergroot de kans op het realiseren ervan.

Alleen als ondernemer ben je vaak al zo druk, dat je niet de tijd hebt om daar zelf actief mee aan de slag te gaan. De administratieve taken zijn wellicht goed geregeld via de financiële administratie, maar het vormgeven van een personeelsbeleid dat hout snijdt, krijgt geen aandacht. Simpelweg omdat je daar geen specialist voor in dienst hebt. In deze situatie biedt een externe HR Service de oplossing: professioneel advies met een concreet plan. De uitvoering kan je als ondernemer zelf doen of daar schakel je ook iemand van de HR Service voor in. BOLD Brink biedt deze service voor ondernemers. Wil je meer weten? Kijk dan eens naar het aanbod.

Ook je personeelsadministratie moet op orde zijn

Als je personeelsadministratie niet op orde is, dan wordt het voeren van een beleid ook lastig. Daarnaast ben je wettelijk verplicht om je personeelsadministratie op orde te hebben en dient deze in lijn te zijn met de AVG (GDPR) regelgeving omtrent veilig omgaan met persoonsgegevens. BOLD BRINK biedt ook ondersteuning bij personeelsadministratie (m.u.v. salarisadministratie, maar wel werken we samen met een geschikte partij). 

Wat je van een (externe) HR Service mag verwachten

Een HR Service biedt ondersteuning van professionals in diverse specifieke vakgebieden. Het HR vak heeft veel facetten waarin je je kunt specialiseren. Van administratief, juridisch, strategisch advies, ziekteverzuim, reorganisatie, recruitment, werknemersbetrokkenheid tot een allround ‘hands on’ medewerker. Zorg er als ondernemer dus altijd voor dat je helder voor ogen hebt wat het resultaat moet zijn dat een HR service je oplevert. Dat maakt het ook eenvoudiger om de juiste partij te kiezen.

BOLD Brink biedt een volwaardige HR Service waarbij de focus ligt op HR processen die écht waarde toevoegen aan de organisatie, de medewerkers of de klant. Geen vaag gedoe en altijd concreet. Of het gaat om dagelijkse ondersteuning bij alles rondom je medewerkers of het opzetten van personeelszaken op een manier die past bij jouw organisatie. Benieuwd of BOLD Brink de HR Service biedt die jij zoekt? 

Ik bespreek het graag met je. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek of plan een gratis strategiesessie in van een half uur.