> OVER BOLD BRINK - Boldbrink > Menu

OVER BOLD BRINK

Over mij, Jolanda

Na een start in de Sales, Marketing en HR, heb ik in mijn tijd als Interim HR Manager écht geleerd wat het is om een organisatie anders, slimmer te organiseren.

Met mijn voeten in de klei heb ik bij verschillende MKB bedrijven tijdens reorganisaties en het verkoopklaar maken, de HR werkprocessen en werkomgevingen verbetert. Van strategische personeelsplanning tot en met het professionaliseren van de afdeling Personeelszaken.

Ik ben dan ook een strategische denker met een doeners mentaliteit. Ik houd van aanpakken, visualiseren en meetbaar maken om zo écht waarde toe te voegen. De Agile en Lean principes pas ik hierbij graag toe.

Waarde van PZ voor ondernemers én medewerkers

Voor medewerkers is duidelijkheid een van de meest belangrijke dingen in hun werk. Welk resultaat moeten ze opleveren, wat wordt er verwacht en wat is er mogelijk in de toekomst? Ondernemers met groeiende bedrijven zijn vaak zo druk, dat er over dit soort dingen niet wordt gecommuniceerd of er wordt aangenomen dat men het wel weet.

Alleen vaak weet men het niet. En dat merk je aan lagere betrokkenheid, ontevreden medewerkers en dat je goede medewerkers vertrekken. Het gaat namelijk niet zozeer om alle regels en arbeidsvoorwaarden; het gaat erom hoe je met je medewerkers omgaat buiten de regels en arbeidsvoorwaarden om.

  • Hoe open ben je? Wat vertel je wel of niet en waarom?
  • Hoe zorg je dat medewerkers weten wat er van ze wordt verwacht?
  • Wat is belangrijk voor je medewerkers in hun dagelijkse werk?
  • Hoe trek je nieuw personeel aan dat past bij jouw organisatie nu en in de toekomst?  

Als je dat helder hebt, ben je in staat veel meer waarde toe te voegen vanuit PZ. Want dat doe je echt niet met overgeorganiseerde HR documenten en een dik personeelshandboek vol regels die geen medewerker leest.

Medewerkers zijn de meest kostbare asset van je bedrijf
Wees duidelijk over de toekomst van een medewerker bij jouw bedrijf. Maak concrete afspraken met deadlines en houd je daar aan. En maak afspraken met medewerkers heilig; ze zijn namelijk de meest kostbare asset van je bedrijf waar je het verschil mee maakt voor je klanten.

De uitdaging

Het organiseren van de juiste mensen op de juiste plek op de juiste tijd, dat is wat ik interessant vind. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich ontwikkelen met de groei van de organisatie? Hoe zorg je dat je de juiste competenties op tijd aan boord hebt en behoud? Uiteindelijk is de menselijke factor binnen jouw organisatie wat het verschil maakt. Dus daar moet je op een verantwoorde manier mee omgaan. Op een manier waarmee je zakelijke doelen van je organisatie gaat behalen en óók een prettige werkgever bent voor de medewerkers die zich inzetten voor jouw bedrijf.

Daarom BOLD Brink
Dat is waarom ik ondernemers help met personeelszaken met als uitgangspunt het creëren van waarde voor de medewerkers en de organisatie. Voor zowel dagelijkse regeldingen als voor het vinden van een manier waarop je bedrijf wendbaar blijft bij veranderingen in de toekomst. Benieuwd hoe? Lees er meer over bij mijn aanbod.

Gratis strategiegesprek

Is mijn verhaal voor jou als ondernemer een aanleiding om eens met mij te praten over hoe je personeelszaken inzet in jouw bedrijf? Plan dan een strategiegesprek in.