> Groeien met je bedrijf is slimme keuzes maken - Boldbrink > Menu

Groeien met je bedrijf is slimme keuzes maken

Wie wil groeien met zijn bedrijf, moet slimme keuzes maken. Er komt zoveel informatie en ontwikkelingen met grote snelheid op ons af, dat het heel belangrijk is dat je snel schakelt tussen operationele taken en het werken aan de groei van jouw bedrijf. En wat je dan allemaal doet, dat moet je vooral zo slim mogelijk inrichten, gebaseerd op de doelen en kernwaarden van jouw bedrijf. Zodat je zoveel mogelijk van de essentiële dingen enorm goed kunt doen.

Slimme keuzes maken tussen wat afleidt en dat wat relevant is

De hoeveelheid informatie die op je afkomt en de snelheid waarmee de (digitale) technologie zich ontwikkelt, zorgt ervoor dat je snel wordt afgeleid. Voor mij gaat slimmer werken ook over bewustwording van alles wat je afleidt op jouw weg naar groei met je bedrijf. Het begint bij jouw visie, jouw ondernemingsdoelen, de strategie, de planning van die strategie én vooral de uitvoering.

Doe minder dingen, maar méér van de juiste dingen

Want ja, groeien met je bedrijf gaat niet vanzelf, alhoewel de (sociale) media je vaak anders doen geloven. Visualiseren is namelijk iets anders dan romantiseren. Visualiseren is een krachtig middel om je gedachtes om te zetten in beeld. Het helpt je om specifiek te maken van wat je wilt en dat maakt het maken van keuzes onderweg eenvoudiger: draagt dit bij aan mijn doel of niet? Romantiseren is naar je doel kijken door een roze bril. Het lijkt alsof je er vanzelf komt, maar helaas. De bril valt af, het mooie beeld is weg. Je doel lijkt verder weg dan ooit en je geeft het op.

Zonde. Want als je de weg naar het doel opdeelt in kleine realistische stukjes, lijkt het doel ineens ook veel beter te bereiken. Ik leer ondernemers minder te doen, maar méér te doen van de dingen die essentieel zijn voor hun bedrijf. Of je nu 30, 50 of 80 uur in de week aan je bedrijf besteedt; zorg dat je je tijd goed besteedt. Je hebt iedere minuut maar één keer te besteden. Daar gaat slimmer werken over.

Je hebt een keuzeacceptatie is ook een keuze

Word je geleefd door de waan van de dag (die eigenlijk niet bestaat; lees hierover meer in mijn andere blog)? Laat jij je leiden door alle afleidingen? Ben je van mening dat dit nu eenmaal inherent is aan de tijd waarin we leven? Besef je dan dat acceptatie van hoe het nu loopt, ook een keuze is.

Kies je ervoor om te groeien? Bereid je voor op de hobbelige weg, schakel niet te vroeg en niet te laat, het komt nu neer op jouw doorzettingsvermogen. Weet dat er na een steile helling, er ook weer een vlak stuk zal komen om adem te halen, of dat er zelfs een afdaling is waarbij het heel even wél als vanzelf lijkt te gaan.

Gratis strategiegesprek

Heb je vragen over hoe jij weer overzicht krijgt van wat je nog allemaal moet doen voor jouw bedrijf? Weet je niet waar je moet beginnen als het gaat om keuzes maken?

Ik denk graag met je mee over een passende oplossing. In een half uurtje bespreken we je knelpunten, wat je wensen zijn en geef ik je graag nieuwe inzichten mee. Plan hier jouw gratis strategiegesprek in.

(C) Copyright BOLD Brink, 7 maart 2020