Pannen bestellen

 

 

Als je nieuw bent in de wereld van het gietijzeren koken, vraag je je misschien af hoe je moet beginnen. Gelukkig kan het niet eenvoudiger! U kunt uw eerste pannen in een van onze winkels kopen of ze online bestellen en ze rechtstreeks bij u thuis laten bezorgen.  Pannen bestellen is dus een fluitje van een cent. Lees verder voor meer informatie over de ins en outs van het koken met gietijzer.

Tips voor het kopen van uw eerste gietijzeren pan

Voordat u naar de winkel gaat of online gaat zoeken, onderzoekt u uw huidige kookstijl. Houdt u van bakken? Brengt u veel tijd door in de keuken maar vindt u weinig mogelijkheden om maaltijden te maken? Ben je op zoek naar gezondere opties dan wat je momenteel in je kast hebt staan? Het is belangrijk om te begrijpen waarmee u kookt en waarom u het doet.

Als u nieuw bent in de wereld van gietijzeren kookgerei, vraagt u zich misschien af hoe u moet beginnen. Gelukkig kan het niet eenvoudiger! U kunt uw eerste pannen kopen in een van onze winkels of ze online bestellen en ze direct bij u thuis laten bezorgen.

Koken met gietijzer

Hoewel het misschien magisch lijkt, heeft gietijzer een paar eenvoudige trucjes in petto die het tot een van de meest veelzijdige kookgereedschappen op aarde maken. Dit zijn maar een paar dingen waar u aan moet denken als u met gietijzer gaat koken:

  • Kruiden: Het kruiden van uw gietijzer is de sleutel tot een lange levensduur. U hoeft geen uren op het fornuis te staan om een nieuwe gietijzeren pan een leven lang mee te laten gaan. Kruiden is gewoon de pan inwrijven met een beetje olie en heet water. U kunt ook een heel dun laagje olie gebruiken als u een minder vette ervaring wilt.

  • Schoonmaken: In tegenstelling tot veel anti-aanbakpannen hoeft u zich niet druk te maken over het steriliseren van uw gietijzer. U kunt het schoonmaken met water en zeep of een niet-schurende vloeistof zoals plantaardige olie of gesmolten boter. U kunt uw gietijzer ook in de vaatwasser reinigen als u uw leven zonder spons wat gemakkelijker wilt maken.

  • Hergebruiken: U kunt uw gietijzer na elk gebruik ook opnieuw gebruiken. Zorg er gewoon voor dat u de pan opnieuw opwarmt, afspoelt en vervolgens ongeveer 30 minuten laat afkoelen zodat er geen etensresten aan de zijkanten blijven kleven. Zodra uw pan is afgekoeld, kunt u hem afvegen met een spons of papieren handdoek, hem terugzetten op zijn plaats en hij is klaar voor de volgende maaltijd.

Samenvatting

Nu u weet hoe u met gietijzer kunt beginnen, laten we het hebben over de ins en outs van het koken met gietijzer. Wanneer u uw nieuwe pannen kruidt, moet u ze inwrijven met een beetje olie en ze dan minstens 24 uur in de olie laten zitten. Zodra de pannen zijn gekruid, kunt u ze schoonmaken met water en zeep of een niet-schurende plantaardige olie of gesmolten boter. Als u uw gietijzer opnieuw wilt gebruiken, moet u het opwarmen, afwassen en ongeveer 30 minuten laten afkoelen, zodat er geen etensresten aan de wanden blijven kleven. U kunt uw nieuwe pannen in de oven of op het fornuis zetten. U kunt ze echter ook op een koele, droge plaats bewaren. Nu u weet hoe u kunt beginnen met gietijzeren koken en hoe u uw pannen kunt schoonmaken en opnieuw kunt kruiden, kunt u gaan koken!

Bestel je pannen online!